Polis Pedia - ΕλΚεΤεΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Polis Pedia

New concepts

    Στα πλαίσια της ανησυχίας που μας διακατέχει λόγο της παρούσας οικονομικής και θεσμικής κρίσης, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην κατάρτιση ενός "σχεδίου" που θα αξιοποιήσει δημιουργικά την τεχνογνωσία μας και θα τη θέσει άμεσα στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, στοχεύοντας απευθείας στη μοναδική κατά τη γνώμη μας βιώσιμη κατεύθυνση του μέλλοντος για τη χώρα μας. Στη δομημένη σε σύγχρονες φόρμες "ανάπτυξη" σε όλα τα επίπεδα, θέτουμε ως αρχή την ενεργή συμμετοχή της κοινωνικής της βάσης, τον ίδιο τον πολίτη.

    Το Polis Pedia, λοιπόν, είναι ένα πολιτιστικό (στην ευρεία του διάσταση) concept του ΕΛΚΕΤΕΠ, που σκοπό έχει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στη βιωματική καθημερινότητα του μέσου πολίτη, προσφέροντας συγκεντρωμένη, τεκμηριωμένη και άμεσα προσβάσιμη ανά πάσα στιγμή χρηστική (και όχι μόνο) γνώση και καταπολεμώντας μεταξύ άλλων τη γραφειοκρατία στη ρίζα της. Παράλληλα, φιλοδοξεί να ανοίξει σύγχρονους δρόμους προβολής στο επιχειρείν κάθε περιοχής, με σεβασμό στις ανάγκες του εκάστοτε target group του και των αρχών της οικολογικής συνείδησης.

    Υλοποιείται μέσω μίας (υψηλής αισθητικής και εργονομίας) multimedia εφαρμογής, η οποία λειτουργεί σαν ψηφιακή πλατφόρμα, φιλοξενώντας διάφορα (ανάλογα τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής) θεματικά modules, σε μορφή flash flip book ή multimedia parts.


Ενδεικτικά Βασικά modules


Pedia περιοχής (π.χ. Χανιά Pedia)
    Flip book που περιέχει απαραίτητες βασικές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για την περιοχή (γενικές πληροφορίες, γεωγραφία, ιστορία κλπ).

Μονογραφίες
   Flip book που περιέχει βιογραφίες σπουδαίων πολιτών που γεννήθηκαν στην περιοχή, ανάδειξη έργου και παρουσίαση καταξιωμένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών που κατοικούν στην περιοχή κλπ.

Σύμβουλος καταναλωτή
    Flip book που προσφέρει βασική τεχνογνωσία σε απλή κατανοητή γλώσσα ώστε ο εν δυνάμει καταναλωτής κυρίως σύγχρονων ηλεκτρονικών συσκευών και υπηρεσιών να αποκτά τεκμηριωμένη συνείδηση της πραγματικής του ανάγκης. Βοηθώντας τον έτσι να κάνει ευστοχότερες επιλογές που να συνάδουν με τις επιθυμίες του, τον αποτρέπει και από το να πέφτει θύμα δόλιας συμπεριφοράς λόγω ενδεχόμενης έλλειψης εμπορικής δεοντολογίας ή απλά λόγω έλλειψης επαρκούς γνώσης.

3D Gallery
    Εικονικό ψηφιακό μουσείο στο οποίο ο χρήστης κινείται ελεύθερα στο χώρο, είτε αυτόματα, είτε χειροκίνητα, παρακολουθώντας σε προοπτική πρώτου προσώπου διάφορα events (π.χ. έκθεση high definition φωτογραφιών της περιοχής, έκθεση ψηφιοποιημένων πινάκων καλλιτεχνών της περιοχής κλπ). Εντυπωσιακό για κάθε ηλικία, αλλά ταυτόχρονα εκπαιδευτικά ιδανικό για την επαφή των παιδιών με τα πολιτιστικά δρώμενα.

e-Tour
    Εντυπωσιακά κατατοπιστικά 360° Videos που μεταφέρουν "εικονικά" τον επικείμενο επισκέπτη στον οποιοδήποτε χώρο (δημόσιο κτίριο, αξιοθέατο κλπ), δίνοντάς του μια αληθοφανή εικόνα για το τι θα συναντήσει από κοντά. Έτσι, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εξετάσει σε μέγιστο βαθμό τα περιθώρια των επιλογών του και να λάβει αποφάσεις που συνάδουν όσο γίνεται καλύτερα με τις επιθυμίες του..

Οδηγός του Πολίτη
    Flip book που περιέχει εργονομικά ταξινομημένη και με δυνατότητα διαδραστικής αναζήτησης όλη την πληροφορία, αλλά και εκτυπώσιμο το έντυπο υλικό που θα χρειαστεί ο πολίτης σε μια έκτακτη ανάγκη ή και σε μια προγραμματισμένη συναλλαγή του με κάποια κρατική υπηρεσία της περιοχής.

    Η εργονομική προσέγγιση αξιοποιεί την τεχνογνωσία των τμημάτων έρευνας του ΕΛΚΕΤΕΠ απαντώντας επιτυχώς στο «λογικό άλμα» επί του πρακτέου που παρουσιάζει η σύγχρονη διαδικτυακή ελληνική προσπάθεια για «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» στον μέσο πολίτη. Ο εν δυνάμει δε συνδυασμός του Οδηγού του Πολίτη με τις δυνατότητες του e-Tour μάς μεταφέρει από τώρα σε τρόπους εξυπηρέτησης που έρχονται από το μέλλον.

Οδηγός επιχειρείν

    Εργονομική καταχώρηση όλων των επαγγελματικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε ο χρήστης να αναζητά με εύκολο τρόπο την επιχείρηση που θα καλύψει τις ανάγκες του.

  Πλεονεκτήματα σε σχέση με "σκόρπιες" πληροφορίες που μπορούν να βρεθούν μέσω των μηχανών αναζήτησης σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους:

-Μείωση στο ελάχιστο του χρόνου ενασχόλησης
-Πρόσβαση χωρίς περιορισμούς
-Εργονομία και αισθητική
-Συγκεντρωμένος και επιλεγμένος όγκος πληροφορίας
-Ταχύτητα πλοήγησης και αναζήτησης
-Αξιοπιστία, τεκμηρίωση της πληροφορίας

   Το internet είναι τεράστιο και δαιδαλώδες, με ένα μεγάλο μέρος της πληροφορίας του να είναι αναξιόπιστο, οδηγώντας πολλές φορές σε χάσιμο πολύτιμου χρόνου κατά την προσπάθεια αναζήτησης ή ακόμη και στην παραπλάνηση, ειδικά εάν ο χρήστης δεν διαθέτει  ισχυρό γνωσιακό "φίλτρο" απέναντι  στα "διαδικτυακά σκουπίδια" (fake news, hoax κλπ) της σύγχρονης πραγματικότητας.

   Οι πληροφορίες που αντλούνται από το Polis Pedia είναι επιλεγμένες και τεκμηριωμένες από εξειδικευμένους έμπειρους επαγγελματίες των ομάδων έρευνας του ΕΛΚΕΤΕΠ και προσφέρονται σε ένα μελετημένο εργονομικά περιβάλλον, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμες.


 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού