Ειδικά στοχευμένες Πολιτιστικές Υπηρεσίες & Δράσεις - ΕλΚεΤεΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ειδικά στοχευμένες Πολιτιστικές Υπηρεσίες & Δράσεις

Υπηρεσίες

    Η παραγωγή πολιτιστικού έργου (ή η οποιαδήποτε μορφής βοήθεια στην επίτευξή του), μέσω αυτοτελών δικών μας δράσεων ή μέσω συνεργασιών, είναι μία από τις βασικές προτεραιότητες του ΕΛΚΕΤΕΠ.
  Mέσω της ανάπτυξης νέων ιδεών, ψηφιακής (και όχι μόνο) πρωτότυπης δημιουργίας και σχεδιασμού νέων concepts, αλλά και μέσω της διαφύλαξης, επεξεργασίας και ανάδειξης δράσεων άλλων φορέων, προσπαθούμε με όρεξη, όραμα και όλα τα μέσα που διαθέτουμε να φέρουμε πιο κοντά την τεχνολογία στον πολιτισμό, μειώνοντας παρωχημένες "τεχνητές αποστάσεις" που έχουν κατά καιρούς μπει ανάμεσά τους.

Ειδικά στοχευμένες Πολιτιστικές Υπηρεσίες & Δράσεις παρέχουμε ήδη στους κάτωθι τομείς:
Special Artist Support

    Η αρωγή μας στους καλλιτέχνες (όλων των μορφών της τέχνης) δεν περιορίζεται πια μόνο στις κλασικές οδούς σε θέματα τεχνικής υποστήριξης και προβολής, όπως  τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων και πρωτότυπων διαδραστικών portfolios. Το ΕΛΚΕΤΕΠ μπορεί πλέον να συνεισφέρει και στο επίπεδο της δημιουργίας καλλιτεχνικών έργων, μέσω συμμετοχικών διαδικασιών στη διαμόρφωση της αρχικής έκφρασης.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ειδικές τεχνικές Art Digitization & Digitalization που έχουμε αναπτύξει και με τις οποίες σχεδιάζουμε ψηφιακά "εικαστικούς οδηγούς" για τον γλύπτη Γιώρη Παπακωνσταντίνου. Με βάση αυτούς τους οδηγούς, ο γλύπτης κατασκευάζει πάνω σε φυσικό ξύλο (μέσω τεχνοτροπίας με άμμο και χρώματα), τα background που στη συνέχεια θα φιλοξενήσουν τους χαρακτηριστικούς του ανάγλυφους πίνακες. Εν μέσω αυτής της διαδικασίας μάλιστα, σε συνεργασία με τον Νίκο Παπαρρόδου, ο Γιώρης Παπακωνσταντίνου ανέπτυξε τη μοναδική παγκοσμίως τεχνοτροπία "Αγιοτροπίες".
σημ. προτείνουμε στο video, αφού πατήσετε play, να πατήστε και κάτω δεξιά στο διακεκομμένο τετράγωνο για να περάσετε την προβολή σε πλήρη οθόνη και στο "γρανάζι" για να επιλέξετε την μεγαλύτερη HD ανάλυση, ώστε να το δείτε πλέον σε άριστη ποιότητα...
Αρχειακό Υλικό

    Κατέχουμε, ψηφιοποιούμε και αξιοποιούμε ένα πολύ μεγάλο και σπάνιο έντυπο αρχείο, κυρίως από τον 20ο αιώνα, αποτελούμενο από δεκάδες χιλιάδες εφημερίδες, περιοδικά και έγγραφα που κυκλοφόρησαν από τις αρχές του μέχρι σήμερα. Το υλικό αυτό ψηφιοποιείται, αρχειοθετείται με λέξεις κλειδιά και χωρίζεται σε θεματικές ενότητες (κόμικς, ιστορικοί περίοδοι, σημαντικά γεγονότα, Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος κλπ) φέρνοντας έτσι στην επιφάνεια ξεχασμένες ψηφίδες της νεότερής μας πολιτιστικής κληρονομιάς.

    Υπάρχει, κατόπιν συμφωνίας, δυνατότητα αξιοποίησης και του πρωτότυπου συλλεκτικού αυτού υλικού από ενδιαφερόμενους δημόσιους οργανισμούς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ή μεμονωμένα άτομα και συλλέκτες.
Ελληνικός Κινηματογράφος
    Επίσης, υπάρχει δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης ενός εξαιρετικά σπάνιου υλικού που περιλαμβάνει όλη την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, με χρήση πρωτότυπων φωτογραφιών, αφισών, εγγράφων και φυσικά ταινιών που όλοι έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει.

    Δυνατότητα συνολικής παρουσίασης όλου του έργου, αλλά και τμηματικής ανάδειξης ανά θεματική ενότητα (κωμωδία, ελληνική ναυτιλία, παλιά Αθήνα, παλαιές επιχειρήσεις κλπ). Τεράστια βάση δεδομένων και πληροφοριών από τη μεγαλύτερη ίσως συλλογή σε σχέση με το συγκεκριμένο αντικείμενο.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού