Ψηφιακό Μουσείο Τύπου - ΕλΚεΤεΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ψηφιακό Μουσείο Τύπου

New concepts > Gnosis Gallery

    Στα φύλλα και τα τεύχη του ελληνικού τύπου κατά τον 19ο και 20ο αιώνα αντανακλάται η σύγχρονη κοινωνικο-πολιτική ιστορία της χώρας μας (αλλά και τα σημαντικότερα γεγονότα όλου του κόσμου), σε μια γοητευτική γραμμική σύνθετη καταγραφή της ανθρώπινης δραστηριότητας, έτσι όπως περνούσε μέσα από το φίλτρο των σημαντικότερων πολιτικών και κοινωνικών θεωριών κάθε εποχής.
σημ. προτείνουμε στο video, αφού πατήσετε play, να κλικάρετε και κάτω δεξιά στο διακεκομμένο τετράγωνο για να περάσετε την προβολή σε πλήρη οθόνη και στο "γρανάζι" για να επιλέξετε την μεγαλύτερη HD ανάλυση, ώστε να το δείτε πλέον σε άριστη ποιότητα...
Τη σημαντική αυτή "πολιτιστική κληρονομιά" έρχεται το ΕΛΚΕΤΕΠ να γνωρίσει στις σημερινές και μελλοντικές γενιές μέσω του multimedia project: Ψηφιακό Μουσείο Ελληνικού Τύπου (διακριτικός τίτλος: Ο …Τύπος είχε την δική του ιστορία).
    Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία και τα ψηφιακά εργαλεία "αποκατάστασης" εντύπων που αναπτύξαμε κατά τη διάρκεια της διάσωσης - αρχειοθέτησης του αρχείου της εφημερίδας “Το Ποντίκι” (1η κυκλοφορία 1979), “αναπαλαιώνουμε” (σε πρώτη φάση) χιλιάδες εφημερίδες  και περιοδικά από το αρχείο του δημοσιογράφου-ερευνητή Κωσταντίνου Μπορδόκα. Φιλοδοξούμε σύντομα να διαθέσουμε στον εκπαιδευτικό, στον μαθητή, στον σύγχρονο πολίτη, ένα  υψηλής αισθητικής, εργονομικά σχεδιασμένο για τον μέσο  χρήστη, γνωσιακά ψυχαγωγικό “εργαλείο πολιτισμού”.
σημ. περισσότερα παραδείγματα θα βρείτε στην ενότητα | Αρχείο - 2016 |
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού