Παραδοσιακά Παραμύθια - ΕλΚεΤεΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Παραδοσιακά Παραμύθια

New concepts > Gnosis Gallery

    Τα σύγχρονα παιδιά, αφημένα στον αμφιβόλου ποιότητας καταιγισμό εικόνων και ήχου της τηλεόρασης, βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο να μεγαλώσουν χωρίς να προλάβουν να αναπτύξουν ένα από τα βασικότερα εφόδια για το μέλλον τους: τη φαντασία.
   Το ΕΛΚΕΤΕΠ, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και προσπαθώντας να βοηθήσει στη λύση του, ανασύρει από τη λήθη τα ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια της γιαγιάς.

    Αυθεντικά παραμύθια από διηγήσεις ανθρώπων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Πολυποίκιλες μικρές ιστορίες που, ως φορείς μιας βαριάς γλωσσικής και πολιτιστικής παράδοσης, υπήρξαν ένα έξοχο εργαλείο για την καλλιέργεια της γλώσσας και της φαντασίας και αποτελούσαν ίσως τον πιο φυσικό δρόμο για να προσεγγιστεί με αγάπη και σεβασμό η λαϊκή μας παράδοση και διάφοροι θρύλοι (αλλά και ήθη και έθιμα) του πολιτισμού μας.
   Το εγχείρημα υλοποιείται σε μορφή dbook (με κείμενα, εικόνα και ήχο), που περιέχουν πολλές δεκάδες παραδοσιακές μυθοπλασίες, χαμένες μέχρι τώρα στον χρόνο, δοσμένες σε σύγχρονη ψηφιακή μορφή (με σεβασμό όμως στις πηγές τους) και ηχογραφημένες με τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα.
    Με ζεστή, τρυφερή φωνή (από επαγγελματίες ηθοποιούς επιλεγμένες ειδικά για τον συγκεκριμένο ρόλο), πλαισιωμένη με HQ φυσικούς ήχους, υψηλής αισθητικής εικονογράφηση και μουσική, ξαναζωντανεύουν μέσα σε κάθε σπίτι εικόνες από ξεχασμένες οικογενειακές "παραστάσεις" γύρω από το τζάκι σε δύσβατα ορεινά χωριά της ελληνικής επαρχίας, κερδίζοντας με την προσεγμένη (αυστηρά μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια) ποιότητά τους την προσοχή μικρών και μεγάλων.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού