Ψηφιακό Αναγνωστήριο - ΕλΚεΤεΠ

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κύριο Μενού:

Ψηφιακό Αναγνωστήριο

New concepts
    Πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο μελέτης & αξιολόγησης προόδου (για παιδιά του δημοτικού σε πρώτη φάση), που αξιοποιεί με μοναδικό τρόπο το peak της τεχνολογίας στον κεντρικό του σχεδιασμό (modular αρχιτεκτονική, Live Books κλπ), αλλά και στα δεκάδες (software και hardware) υποέργα που το συμπληρώνουν.

    Το concept υλοποιείται μέσω δύο κεντρικών projects. Το πρώτο αφορά το λογισμικό (που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ατομικά σε κάθε σπίτι από παιδιά και γονείς). Το δεύτερο σχετίζεται με την οργάνωση και διαχείριση  φυσικών χώρων ειδικά διαμορφωμένων για φιλοξενία παιδιών, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

    Και τα δύο αυτά projects, με την ουσιαστική αρωγή της φυσικής και ηλεκτρονικής παρουσίας καταρτισμένων στο θέμα εκπαιδευτικών, συνθέτουν αρμονικά το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργούν κάτω από αυστηρές προδιαγραφές και "κεντρικό" έλεγχο τα πρότυπα ψηφιακά αναγνωστήρια σε όλη την Ελλάδα.
|- κάντε κλικ στις μικρογραφίες για να τις δείτε σε μεγέθυνση

Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος του διαδραστικού λογισμικού έγινε (πέραν της ενδελεχούς αρωγής ερευνητικής ομάδας εκπαιδευτικών) και με τη συνεργασία ικανού αριθμού μαθητών και γονέων και βασίστηκε σε εξομοίωση πραγματικών συνθηκών της καθημερινότητάς τους.

Στηρίζεται κυρίως σε συνδυασμό multimedia modules με αποτέλεσμα την ευκολία στις μελλοντικές αναβαθμίσεις, αλλά και στη συνεργασία με άλλα λογισμικά.

Ενσωματώνει (κατόπιν αυστηρής επιλογής) στο ίδιο περιβάλλον, πλέον του πρωτότυπου υλικού και το καλύτερο third party software που έχει εγκρίνει κατά τάξη, μάθημα και περίπτωση το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ως αποτέλεσμα έχουμε συγκεντρωμένη κάτω από την ίδια "στέγη", μια πρωτόγνωρη γνωσιακά και εργονομικά εκπαιδευτική "πληρότητα" στη διάθεση του μαθητή (και του δασκάλου και του γονέα του φυσικά).


    Σημαντικό "υποέργο" του όλου concept είναι το e-προαύλιο, μια παράλληλη ψηφιακή multimedia διαδραστική πλατφόρμα, όπου φιλοξενούνται διάφορων ειδών εκπαιδευτικές εφαρμογές και παιχνίδια (επιλεγμένες από το ΕΛΚΕΤΕΠ με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια), προσφέροντας στο παιδί του δημοτικού ένα ψυχαγωγικό (αλλά ταυτόχρονα ενταγμένο στο μαθησιακό του περιβάλλον) διάλειμμα από την καθημερινή του μελέτη.
 
Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού